Coen Swijnenberg

Coen Swijnenberg

De uit De Bilt afkomstige Coen Swijnenberg is zoals vele DJ’s al vroeg met het ‘radiovirus’ besmet geraakt. Vanaf zijn 14e maakt hij al radio bij diverse lokale omroepen.

Sinds april 2003 is hij actief bij 3FM. Eerst een tijd in de nacht, maar vanaf maart 2004 staat (of zit) Coen dagelijks tussen 18.00 en 20.00 uur achter de microfoon in zijn Swijnenstal. Tot hij Sander Lantinga tegenkomt...

Sander Lantinga

De rustige jongen die Coen is, krijgt af en toe een rolberoerte van zijn tegenpool Sander Lantinga. Twee jaar lang maken Jut en Jul samen het programma Lantinga & Swijnenberg waarin ze op feestelijke wijze het weekend inluiden.

De chemie tussen de Peppie en Kokkie van 3FM werkt zo goed, dat ze vanaf 4 september 2006 doordeweeks in de middag te horen zijn met de Coen en Sander show. Samen maken zij sindsdien dagelijks de Coen en Sandershow van 16:00 tot 19:00 uur.

Webloggen

Coen beleeft buiten het maken van programma's om ook veel plezier aan zijn weblog. Werkelijk alles wat op zijn pad komt, wordt gefotografeerd en op de site gegooid. Later surft hij ook mee met de hypegolf die 'Twitter' heet. Maar gevraagd naar zijn aller…aller…allerleukste bezigheid, zal hij toch radio maken noemen. Bij sommige mensen stroomt het nou eenmaal door hun bloed. Is niks aan te doen.

Geboortedatum:
29-04-1980

Radiogeschiedenis:
Optimaal FM, Omroep De Bilt, EFM, Omroep Flevoland, Dalux FM, Radio M Utrecht.

Eigenaardigheden:
Mijn hand-oog-coordinatie is 100%

Hobby’s:
Mijn website

Eerste Single:
Yes - ’Owner Of A Lonely Heart’

Dierbaarste bezit:
Mijn kleine schoentjes van vroeger

Radiodroom:
Wordt aan gewerkt

Glazen huis:
Coen zijn bedje staat tijdens Serious Request 2008 in het Glazen huis in Breda. En in 2010 betreedt hij het Glazen Huis wederom. Ditmaal samen met het gekke duo Giel en Gerard in Eindhoven. Om het in 2011 nog eens dunnetjes over te doen in Leiden.

Programma's

Volgende uitzending: Coen en Sander Show, vrijdag 19 september 16:00 - 18:00

Audio

Twitter

Facebook

Video

Nieuws