NPO 3FM

Frank van der Lende

Frank van der Lende

PERSONALIA

Naam:                                 Frank van der Lende
Show:                                 Frank (BNN) en Sander & Frank                                                      (BNN)
Tijdstip:                               Doordeweekse dagen 16:00 - 18:00, op                                            vrijdag met Sander 16:00 – 19:00
Geboortedatum:                 13 december 1988
E-mail:                                frank@3fm.nl
Nummer:                            Romeo -  'I'm Coming Home'

OPLEIDINGEN

2005 - 2010                        Journalistiek
2008                                    BNN University

WERKERVARING

Rick.FM, Amsterdam.FM, BNN.FM, KX Radio, NPO Radio 1, NPO 3FM.

Hoitjes
Frank is Frank. En daar is –ie verdomde blij mee. Al wordt hij in de wandelgangen van 3FM constant 'Hoitjes' genoemd. Waarom? Omdat –ie dat altijd zegt bij binnenkomst in de studio. 'Hoitjes'.

Hillywood
Voordat hij voet aan de grond kreeg in Hilversum, wandelde Frank rond in Uithoorn. Daar begon –ie op zijn zestiende met het programma 'Een Uurtje Ellende met Frank van der Lende' op het lokale radiostation van Uithoorn: Rick FM. Een en al ellende was dat.

Journalistiek
Langzamerhand wordt Frank wat handiger in het radiomaken. Op de School voor Journalistiek in Utrecht gaat het experimenteren verder. En niet alleen op 't gebied van radio. Ook qua vriendinnetjes, drank en feestjes. Op zijn achttiende vertrekt hij dan ook naar Amsterdam om daar zijn vleugels uit te slaan en zich onder te dompelen in het leven.

BNN
Via BNN University werkt hij voor alle programma's van BNN op 3FM. Denk aan de Coen en Sander Show, Open Radio met Timur en Ramon en @Work. Ook op Radio 1 is Frank niet weg te slaan. Live-verslag doen voor BNN Today tijdens de Nijmeegse Vierdaagse, drie weken lang elke dag radio maken vanaf een boot en sinds september 2012 zijn eigen programma op Radio 1: Nachtbrakers.

Bende van Van der Lende
De titel Nachtbraker is erg gepast, want Frank houdt wel van nachten lang in de kroeg zitten en sterke verhalen vertellen en van slenteren door de Amsterdamse straten.  Vandaar dat hij ook hier op 3FM een jaar lang de nacht voor zijn rekening nam in de Bende van Van der Lende.

Live Vanuit Klazienaveen
Vanaf 2015 ziet Frank het daglicht op 3FM. Iedere vrijdagavond maakt hij samen met Timur het programma Live Vanuit Klazienaveen. Een paar uurtjes later dompelt hij zich onder in de zaterdagnacht om tussen 1:00 en 4:00 uur De Bende van Van Der Lende te presenteren. Daarnaast luidt Frank je zaterdagavond in met het programma That's Live.

Frank <3
En dan gaat het snel. Zijn vriendjes van de radio, Coen en Sander, waar hij achter de schermen veel voor heeft geproduceerd en mee heeft samengewerkt, verlaten 3FM voor een carrièremove en starten daarmee voor Frank een groot avontuur. Hij begint op 1 juni 2015 met zijn middagprogramma Frank <3 van 16:00 tot 18:00 uur en daar komt op vrijdag Sander bij aanschuiven, die show is van 16:00 tot 19:00.

COMPETENTIES

Lang blond haar. Vanaf de achterkant lijkt hij op Annemieke Schollaart. Zijn hobby's zijn fashion, vrouwen en feestjes. In willekeurige volgorde, maar het liefst tegelijk. Is dus heel goed met multitasken. Dierbaarste bezit is een oorbel van een fazantenveer (komt tot tepel) en alle tatoeages op zijn armen.

Hij heeft een duidelijk doel voor ogen. Zijn droom is zijn hele leven radio te blijven maken. "Ik ben sinds mijn zestiende bezig. En ik hoop echt dat ik altijd radio kan blijven maken. Natuurlijk lekker shinen op 3FM, maar ook als ik 70 ben lekker op RTV Noord Holland op de zondagmiddag, net als Hans van Willigenburg, een muziekprogramma te maken."

VERBETERPUNTEN

Hoitjes

Programma's

Volgende uitzending: Frank, woensdag 22 februari 16:00 - 18:00

Nieuws