NPO 3FM Serious Radio

Giel Beelen

Giel Beelen

Shockjock

Hij heeft alles gedaan wat God verboden heeft. Zijn verleden is een en al sex (hij liet zich pijpen door een callgirl), drugs (hij testte alle planten, poeders en paddestoelen) en rock ’n roll (een dronken Bonnie St Claire rende scheldend de studio uit) En dat allemaal live op de zender. Of het allemaal niet schokkend genoeg was, verscheen hij ook nog poedelnaakt naast Gerard Joling in een TV-spotje.

De verschillende kanten van Giel

Maar er is ook een andere kant aan Giel Beelen. Hij kent de hele popgeschiedenis uit zijn hoofd, gaat regelmatig op de kinderboerderij kijken bij de pasgeboren biggetjes en heeft dozijnen verschillende banen gehad in radioland. Zo werkt hij als tiener al als technicus bij Noordzee FM, Classic FM en Radio 10 Gold, produceert hij bij Stenders In De Middag en later, als hij allang en breed 3FM DJ is, helpt hij de 3FM internetredactie regelmatig uit de brand.

DJ in den dop

Giel heeft de radio al vroeg in de gaten. Al vanaf zijn achtste levensjaar wil hij bij de radio en die droom wordt drie jaar later verwezenlijkt als hij bij de lokale radiozender aan de slag mag. Via New Dance Radio belandt Giel in de nacht van Radio 3FM. Daar presenteert hij programma's als Beelen voor je Bek, De Dopeshow, Nachtegiel, De Feestcommissie en Giel Hier.

Omroephoppen

Door Giels voorliefde voor spraakmakende, eerlijke radio verslijt hij heel wat omroepen. In september 2003 neemt Giel afscheid van zijn geliefde nachtzendtijd om ’s avonds Gigagiel en Hard en Giel te presenteren bij de NPS op 3FM. Vanaf 17 Mei 2004 heeft Giel Beelen de 3FM Ochtendshow onder zijn hoede. GIEL is elke werkdag van 06:00 tot 10:00 uur te horen op 3FM.

Glazen Huis

Giel is Glazen Huis-bewoner van het eerste uur. Hij zit tijdens de eerste, de tweede én de derde Serious Request (2004, 2005 en 2006) in het Glazen huis op de Neude in Utrecht. Na een pauze van een jaar betrekt hij in 2008 voor de vierde keer het huis van glas, dat dan in Breda staat.

Giel vervolgt zijn queeste in 2009 in Groningen, en in 2010 zit hij weer in het huis. Dat jaar staat het Glazen Huis in Eindhoven en dompelt Giel zich ongegeneerd onder in de Brabantse gezelligheid. Na een jaartje rondreizen met zijn Circus Request, liet hij zich in 2012 weer vrijwillig opsluiten in Enschede en ook in 2013 ademt hij in Leeuwarden een week lang geen buitenlucht in.

Geboortedatum:
25-05-1977

Radiogeschiedenis:
1895, Gugliemo Marconi

Eigenaardigheden:
Altijd eerlijk

Hobbies:
Sex, Drugs en Drum ´N Bass

Eerste Single:
Marisa (was vrijgezel)

Dierbaarste Bezit:
Geluidencomputer

Radiodroom:
Nat

Programma's

Volgende uitzending: Giel, maandag 03 oktober 06:00 - 10:00

Video

Nieuws

  Giel stopt met ochtendshow op 3FM

  Dit kondigde hij maandagochtend aan in zijn show: "Ik ben het zeker niet helemaal zat, maar ben blij dat ik een keuze heb gemaakt."

  Giel wil van zijn buikje af

  Geen hamburgers, cola of ander ongezond eten meer en sporten, heel veel sporten. Want Giels buikje moet een sixpack worden. Doe jij mee?

  Gavin James zong vroeger over krijtjes en Westlife

  De Ierse singer-songwriter Gavin James was donderdagochtend (17 augustus) te gast bij Giel. En naast zijn gitaar nam hij ook customized biertjes mee!

  Olympische Spelen in beeld: twee keer goud en een keer zilver

  Marit Bouwmeester en Ferry Weertman winnen allebei een gouden medaille! Matthijs Büchli brengt een zilveren medaille naar huis. En op Epke Zonderland zijn we hoe dan ook trots. Check hier de hoogtepunten van 16 augustus:

  Olympische Spelen in beeld: Dorian en Elis pakken goud en hockeymannen in halve finale

  Wat een weekend! Er is weer van alles gebeurd op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Baanwielrenster Elis Ligtlee pakte goud op de keirin en de hockeymannen zijn door naar de halve finale. Mannen 8 won brons met het roeien en Dames 2 zelfs goud! Daarnaast pakten Dorian van Rijsselberghe en zijn zeilplank opnieuw de gouden medaille. Op ex-3FM Megahit 'Shadow Wind' van Dotan maakte Giel weer een compilatie van het sportweekend. Check de beelden hieronder!