NPO 3FM

Giel Beelen

Giel Beelen

PERSONALIA

Naam:                                 Giel Beelen
Show:                                 On Stage (VARA)
Tijdstip:                               Nog even wachten tot januari 2017!
Geboortedatum:                 25 mei 1977
E-mail:                                Giel@3fm.nl
Nummer:                            88

OPLEIDINGEN

Vroeg                                   Geen

WERKERVARING

Haarlem 105, Radio 10, Classic FM, Radio Noordzee, NPO 3FM.

Noordzee FM
Giel kent de hele popgeschiedenis uit zijn hoofd, gaat regelmatig op de kinderboerderij kijken bij de pasgeboren biggetjes en heeft dozijnen verschillende banen gehad in radioland. Zo werkt hij als tiener al als technicus bij Noordzee FM, Classic FM en Radio 10 Gold, produceert hij bij Stenders In De Middag en later, als hij allang en breed 3FM DJ is, helpt hij de 3FM internetredactie regelmatig uit de brand.

NPO 3FM
Giel heeft de radio al vroeg in de gaten. Al vanaf zijn achtste levensjaar wil hij bij de radio en die droom wordt drie jaar later verwezenlijkt als hij bij de lokale radiozender aan de slag mag. Via New Dance Radio belandt Giel in de nacht van Radio 3FM. Daar presenteert hij programma's als Beelen voor je Bek, De Dopeshow, Nachtegiel, De Feestcommissie en Giel Hier.

De 3FM Ochtendshow
Wie heeft er niet meegezongen met 'Begin de dag met een dansje'. Giel opent twaalf en een half jaar de ochtend voor miljoenen luisteraars en met items als De GielMobiel, Het weerbericht met Opa en vooral dagelijkse optredens op de door hem zo gedoopte Speelplaats zorgen voor een vertrouwd geluid in de morgen. Op 11 november 2016 afscheid van de langstlopende ochtendshow ooit op NPO 3FM om meer tijd te krijgen voor zijn andere passies. Giel is inmiddels ook YouTuber en al jaren bezig met de zoektocht naar talent. Zoals in De Beste Singer Songwriter van Nederland (met o.a. Nielson, Douwe Bob, Lucas Hamming, Maaike Ouboter) en de eerste online talentenjacht GTJ.

Glazen Huis
In respectievelijk 2004, 2005, 2006, 2008, 2009, 2010, 2012, 2013 en 2015 is Giel DJ in het Glazen Huis. Dat is een bijna niet te evenaren hoeveelheid en je zou bijna denken dat hij het wel gewend is om te vasten voor het goede doel. Toch is elke editie weer een rollercoaster van emoties en raakt Giel geëmotioneerd door alle steun die het goede doel krijgt van de luisteraar. 

'On Stage'
Domien doet de ochtendshow en Giel start in januari 2017 met 'On Stage', dat iedere vrijdag, zaterdag en zondag van 19:00 tot 22:00 uur te horen is op NPO 3FM. Waarschijnlijk zijn niet alle podiumkunsten te zien, maar wel heel veel livemuziek. Ook gaat Giel een site opstarten waarop hij alle muziek die live gespeeld wordt op alle programma's van de NPO bij elkaar verzamelt. Elke dag vanaf een andere locatie ergens in Nederland met veel live muziek uit binnen- en buitenland en de plek waar Serious Talent en voor de iedereen de deuren van de Talent School openstaan

 

COMPETENTIES

Altijd eerlijk. Heeft veel radioprijzen gewonnen. Zo wint hij in 2004 de Marconi Award voor beste radioprogramma, in 2010 de RadioRing met het programma GIEL en in 2012 de Zilveren Reismicrofoon, ook voor het beste radioprogramma.

VERBETERPUNTEN

Is zich al aan het beteren.

Programma's

Volgende uitzending: On Stage, zaterdag 25 maart 19:00 - 22:00

Video

Nieuws

  Een ode aan de talentenjacht: 6 fragmenten

  Wie de finale van The Voice Of Holland ook gaat winnen: deze fragmenten móet je even zien.

  5 tips om je Klaagvrije Maandag klaagvrij te houden

  Vandaag is het Klaagvrije Maandag (ooit in het leven geroepen door Giel Beelen) en daar valt prima op te anticiperen. Je hoeft namelijk helemaal niet te klagen: de wetenschap heeft allang goede alternatieven voor je. Wij zetten ze voor je op een rijtje.

  3FM On Stage: dé plek voor live-muziek en nieuw talent

  Na een heerlijke vakantie en flink wat brainstormsessies is Giel Beelen helemaal klaar voor zijn nieuwe project: 3FM On Stage. Wat kun je hiervan verwachten?

  Het Langste Weekend: Het jaar 2015

  Hoe zag de wereld er ook alweer uit in 2015? Tijdens  Het Langste Weekend  van 3FM kom je erachter! We draaien vandaag de aangevraagde tracks uit 2015 op 3FM en hier check je wat er ook alweer gebeurde in dit prachtige jaar.

  Het Langste Weekend: Het jaar 2013

  Hoe zag de wereld er ook alweer uit in 2013? Tijdens  Het Langste Weekend  van 3FM kom je erachter! We draaien vandaag de aangevraagde tracks uit 2013 op 3FM en hier check je wat er ook alweer gebeurde in dit prachtige jaar.