NPO 3FM

Giel Beelen

Giel Beelen

Shockjock

Hij heeft alles gedaan wat God verboden heeft. Zijn verleden is een en al sex (hij liet zich pijpen door een callgirl), drugs (hij testte alle planten, poeders en paddestoelen) en rock ’n roll (een dronken Bonnie St Claire rende scheldend de studio uit) En dat allemaal live op de zender. Of het allemaal niet schokkend genoeg was, verscheen hij ook nog poedelnaakt naast Gerard Joling in een TV-spotje.

De verschillende kanten van Giel

Maar er is ook een andere kant aan Giel Beelen. Hij kent de hele popgeschiedenis uit zijn hoofd, gaat regelmatig op de kinderboerderij kijken bij de pasgeboren biggetjes en heeft dozijnen verschillende banen gehad in radioland. Zo werkt hij als tiener al als technicus bij Noordzee FM, Classic FM en Radio 10 Gold, produceert hij bij Stenders In De Middag en later, als hij allang en breed 3FM DJ is, helpt hij de 3FM internetredactie regelmatig uit de brand.

DJ in den dop

Giel heeft de radio al vroeg in de gaten. Al vanaf zijn achtste levensjaar wil hij bij de radio en die droom wordt drie jaar later verwezenlijkt als hij bij de lokale radiozender aan de slag mag. Via New Dance Radio belandt Giel in de nacht van Radio 3FM. Daar presenteert hij programma's als Beelen voor je Bek, De Dopeshow, Nachtegiel, De Feestcommissie en Giel Hier.

Omroephoppen

Door Giels voorliefde voor spraakmakende, eerlijke radio verslijt hij heel wat omroepen. In september 2003 neemt Giel afscheid van zijn geliefde nachtzendtijd om ’s avonds Gigagiel en Hard en Giel te presenteren bij de NPS op 3FM. Vanaf 17 Mei 2004 heeft Giel Beelen de 3FM Ochtendshow onder zijn hoede. GIEL is elke werkdag van 06:00 tot 10:00 uur te horen op 3FM.

Live On Stage

Totdat hij in november 2016 het stokje doorgeeft aan Domien Verschuuren. Hij sluit het hoofdstuk ochendshow en opent een nieuwe. Vanaf dan presenteert hij vrijdag, zaterdag en zondag het programma Live On Stage tussen 19:00 en 22:00. Een programma waar live muziek centraal staat.

Glazen Huis

Giel is Glazen Huis-bewoner van het eerste uur. Hij zit tijdens de eerste, de tweede én de derde Serious Request (2004, 2005 en 2006) in het Glazen huis op de Neude in Utrecht. Na een pauze van een jaar betrekt hij in 2008 voor de vierde keer het huis van glas, dat dan in Breda staat.

Giel vervolgt zijn queeste in 2009 in Groningen, en in 2010 zit hij weer in het huis. Dat jaar staat het Glazen Huis in Eindhoven en dompelt Giel zich ongegeneerd onder in de Brabantse gezelligheid. Na een jaartje rondreizen met zijn Circus Request, liet hij zich in 2012 weer vrijwillig opsluiten in Enschede en ook in 2013 ademt hij in Leeuwarden een week lang geen buitenlucht in.

Geboortedatum:
25-05-1977

Radiogeschiedenis:
1895, Gugliemo Marconi

Eigenaardigheden:
Altijd eerlijk

Hobbies:
Sex, Drugs en Drum ´N Bass

Eerste Single:
Marisa (was vrijgezel)

Dierbaarste Bezit:
Geluidencomputer

Radiodroom:
Nat

Programma's

Volgende uitzending: On Stage, vrijdag 30 december 19:00 - 22:00

Video

Nieuws

  Giel nam afscheid van ochtendshow op 3FM

  Hoe neem je na 12,5 jaar afscheid van de ochtendshow? Giel besloot de deur van de studio na tweeënhalf uur achter zich dicht te trekken en de auto in te stappen. Niemand wist waar hij naartoe ging, tot hij iets voor tienen met piepende bandjes voor het Paard van Troje in Den Haag tot stilstand kwam. "Dit is de plek waar ik in de toekomst nog veel zal zijn."

  12,5 jaar Giel in de ochtend: de hoogtepunten

  Van wereldrecords tot het zetten van tatoeages, en van het stilleggen van Mainstreet tot die cover van Triggerfinger... en naakt, vrij veel naakt. Bekijk hier een compilatie van de mooiste momenten van 12,5 jaar ochtendshow met Giel.

  Giel: "Grap over Sylvana was smakeloos"

  Giel sloot vrijdag zijn uitzending af met een misplaatste grap over Sylvana Simons en heeft daar vanmorgen op gereageerd.

  Is Sophie Francis de vrouwelijke Martin Garrix?

  Zo wordt Sophie in de wandelgangen in elk geval al genoemd! De 17-jarige DJ draait deze week meerdere keren tijdens ADE en kwam woensdag 19 oktober óók nog even langs bij 3FM.

  Giel stopt met ochtendshow op 3FM

  Dit kondigde hij maandagochtend aan in zijn show: "Ik ben het zeker niet helemaal zat, maar ben blij dat ik een keuze heb gemaakt."