Giel Beelen

Giel Beelen

Shockjock

Hij heeft alles gedaan wat God verboden heeft. Zijn verleden is een en al sex (hij liet zich pijpen door een callgirl), drugs (hij testte alle planten, poeders en paddestoelen) en rock ’n roll (een dronken Bonnie St Claire rende scheldend de studio uit) En dat allemaal live op de zender. Of het allemaal niet schokkend genoeg was, verscheen hij ook nog poedelnaakt naast Gerard Joling in een TV-spotje.

De verschillende kanten van Giel

Maar er is ook een andere kant aan Giel Beelen. Hij kent de hele popgeschiedenis uit zijn hoofd, gaat regelmatig op de kinderboerderij kijken bij de pasgeboren biggetjes en heeft dozijnen verschillende banen gehad in radioland. Zo werkt hij als tiener al als technicus bij Noordzee FM, Classic FM en Radio 10 Gold, produceert hij bij Stenders In De Middag en later, als hij allang en breed 3FM DJ is, helpt hij de 3FM internetredactie regelmatig uit de brand.

DJ in den dop

Giel heeft de radio al vroeg in de gaten. Al vanaf zijn achtste levensjaar wil hij bij de radio en die droom wordt drie jaar later verwezenlijkt als hij bij de lokale radiozender aan de slag mag. Via New Dance Radio belandt Giel in de nacht van Radio 3FM. Daar presenteert hij programma's als Beelen voor je Bek, De Dopeshow, Nachtegiel, De Feestcommissie en Giel Hier.

Omroephoppen

Door Giels voorliefde voor spraakmakende, eerlijke radio verslijt hij heel wat omroepen. In september 2003 neemt Giel afscheid van zijn geliefde nachtzendtijd om ’s avonds Gigagiel en Hard en Giel te presenteren bij de NPS op 3FM. Vanaf 17 Mei 2004 heeft Giel Beelen de 3FM Ochtendshow onder zijn hoede. GIEL is elke werkdag van 06:00 tot 10:00 uur te horen op 3FM.

Glazen Huis

Giel is Glazen Huis-bewoner van het eerste uur. Hij zit tijdens de eerste, de tweede én de derde Serious Request (2004, 2005 en 2006) in het Glazen huis op de Neude in Utrecht. Na een pauze van een jaar betrekt hij in 2008 voor de vierde keer het huis van glas, dat dan in Breda staat.

Giel vervolgt zijn queeste in 2009 in Groningen, en in 2010 zit hij weer in het huis. Dat jaar staat het Glazen Huis in Eindhoven en dompelt Giel zich ongegeneerd onder in de Brabantse gezelligheid. Na een jaartje rondreizen met zijn Circus Request, liet hij zich in 2012 weer vrijwillig opsluiten in Enschede en ook in 2013 ademt hij in Leeuwarden een week lang geen buitenlucht in.

Geboortedatum:
25-05-1977

Radiogeschiedenis:
1895, Gugliemo Marconi

Eigenaardigheden:
Altijd eerlijk

Hobbies:
Sex, Drugs en Drum ´N Bass

Eerste Single:
Marisa (was vrijgezel)

Dierbaarste Bezit:
Geluidencomputer

Radiodroom:
Nat

Programma's

Volgende uitzending: Giel, maandag 10 augustus 06:00 - 10:00

Video

Nieuws

  Domien vervangt Giel in de ochtend

  Onze vaste Ochtendshow host, Giel, gaat er een paar weekjes lekker tussenuit. Maar het programma gaat gewoon door! Domien gaat de aankomende weken de Ochtendshow van Giel overnemen.

  Giel en Gerard presenteerden hun allerlaatste Freaknacht

  Giel en Gerard nachtbraakten vrijdag 17 juli nog één keer op 3FM. Ze presenteerden voor de aller- allerlaatste keer de Vrijdag Freaknacht. En wat was het een bende!

  Actieman Giel Beelen blaast 38 kaarsjes uit

  Hieperdepiep hoera! Giel is jarig en mag 38 kaarsjes uitblazen. Ook met zijn 38 mag Giel zich een ontzettende actieman noemen. Waarom? Dat leggen wij u eens even haarfijn uit.

  3FM herdacht 4 mei en vierde 5 mei

  Op 4 mei herdachten we oorlogsslachtoffers en op 5 mei vierden we onze vrijheid. Ook op 3FM. Giel en Hoitjes deden live-verslag van meerdere bevrijdingsfestivals in Nederland en gingen de helikopter in met Jett Rebel, Dotan en Mainstreet.

  Jill leeft nog dankzij haar orgaandonor

  181.629 jongeren ontvangen dinsdag 14 april een persoonlijke brief met daarin de vraag of ze orgaandonor willen worden. Jill leeft nog dankzij zo'n donor.