NPO 3FM

Herman Hofman

Herman Hofman

PERSONALIA

Naam:                                 Herman Hofman
Show:                                  Herman (AVROTROS)
Tijdstip:                                Zaterdag en zondag tussen 9:00 en 12:00
Geboortedatum:                  22 december 1986
E-mail:                                 herman@3fm.nl
Nummer:                             A*Teens – 'Super Trouper'

OPLEIDINGEN

2012                                    3FM Radio-DJ School

WERKERVARING

Radio Ridderkerk, Drechtstad FM, KX Radio, NPO 3FM.

Geloof het of niet, maar zonder Prinses Beatrix was Herman nóóit bij 3FM terecht gekomen.

Zijn moeder
Al vanaf de wieg is Herman bezig met opnameapparaatjes (ja, daar zijn foto's van). De bandrecorder is zijn favoriete speelgoed, nog voordat hij kan praten. Zijn moeder schrijft in zijn fotoalbum dat hij dól is op knopjes en de geluidjes die daaruit komen.

Kleine Herman
Ook de liefde voor muziek zit er al vroeg in. Zijn ouders luisteren eigenlijk alleen maar naar klassieke muziek en dat bevalt de kleine Herman best goed. Met een hoop pijn en moeite spaart hij een walkman bij elkaar, waar hij hele dagen klassieke muziek op draait, van een bandje. Wat later ontdekt Herman popmuziek en inmiddels maakt het hem geen hol meer uit of het metal, klassiek of commerciële pop is: hij houdt van alles.

Beroepskeuzetest
Op de middelbare school wil Herman nog steeds graag radiopresentator worden. Tijdens een beroepskeuzetest vult hij drie dingen in: piloot, leraar en radiopresentator. Hij heeft alleen géén idee hoe dat moest, radiopresentator worden.

Baas Beatrix
Totdat Coen Swijnenberg in zijn toenmalige programma Swijnenstal kaartjes weggeeft voor de Zilverrail. Toenmalig Koningin Beatrix – daar is ze – was 25 jaar koningin en dat moest gevierd worden. Tien dagen lang rijdt er een speciale trein door Nederland met tien wagons – allemaal met een ander thema, waaronder een met radio maken bij 3FM. 

Smsje naar 3333
De jonge Herman stuurt een smsje naar 3333, wordt teruggebeld en wint twee kaartjes. Onder toeziend oog van Corne Klijn maakte hij zijn eerste echte radioprogramma. Vanaf dat moment gaat het hard met Herman als aspirant radiomaker. Een goede vriend wijst hem erop dat een gezamenlijke kennis bij de lokale omroep van Ridderkerk (Radio Ridderkerk) werkt en wellicht iets kan betekenen. Na een hoop geoefend te hebben in één van de studio's, is het nog steeds niet om aan te horen, maar krijgt Herman toch een programma.

Dordurrecht
Er volgt een verhuizing naar Dordrecht en daarmee ook naar een nieuw radiostation: Drechtstad FM. Elk vrij moment dat hij heeft, brengt Herman door in de studio. Z'n studie wordt afgekapt en hij stort zich volledig op het radiomaken. Talloze bijbaantjes houden hem overdag in leven; 's avonds maakte hij radio.

KX Radio
Echt een station waar de liefde voor muziek het hoogste goed is en waar je alle vrijheid krijgt die je je nodig hebt, vindt Herman bij KX Radio. Met de juiste coaching en handvatten ontwikkelt Herman zich meer en meer. Eerst in een ochtendprogramma en later in het middagprogramma.

3FM Radio-DJ School
In 2012 mag Herman aan de slag bij de 3FM Radio-DJ School, waar hij niet veel later een eigen programma krijgt. Iedere donderdag- op vrijdagnacht is hij tussen 1:00 en 4:00 uur te horen met Herman. Daarnaast presenteert hij sinds 2015 iedere zondagmiddag een programma. Goed bezig, die Herman.

Wakker worden met Herman
"Ochtendradio maken is het allermooiste wat er is", roept Herman op een dag. En zo geschiedt: vanaf augustus 2015 tot november 2016 word je iedere zaterdag en wakker met Herman op je radio. Nu maakt hij elke zaterdag en zondag radio voor de mensen die iets later wakker worden. Namelijk tussen 9:00 en 12:00.

COMPETENTIES

Meerdere. Heeft een sport uitgevonden: op de fiets rochelen op lantaarnpalen. Heeft één witte wimper. Zijn hobby’s passen wel bij zijn beroep; muziek en radio.

VERBETERPUNTEN

Een bed in de radiostudio om radio te maken vanuit bed.

Programma's

Volgende uitzending: Herman, zaterdag 25 februari 09:00 - 12:00

Video

Nieuws

  Zo zag je Herman Hofman nog nooit

  Bij 3FM liepen we DJ Herman tegen het lijf. Hij droeg zo'n veel te comfortabele badjas. Hapte in een roze roos. En poetste een flinke aubergine. Wat hier in godsnaam gebeurde? Bekijk de video maar:

  3FM-dj's in pak voor Suit Up Day!

  Het is vandaag donderdag 13 oktober. Juist, de dag die fans van  How I Met Your Mother 's Barney Stinson ooit uitriepen tot Suit Up Day. Met zo'n traditie durven we bij 3FM natuurlijk niet te spotten. Iedereen verscheen vandaag daarom keurig in pak.

  Is blonde the new black?

  Zelfs 3FM DJ's Domien Verschuuren, Herman Hofman en Barend van Deelen konden de verleiding niet weerstaan.

  The Battle: Herman vs. Wijnand

  Op 22 mei namen 3FM-DJ's Herman en Wijnand tegen elkaar op in een airsoft-battle, samen met een grote groep 3FM-luisteraars. Bekijk hier de beelden van die epische strijd. 

  Domien wint het DJ Duel

  Het ging er hard aan toe en er zijn verschillende DJ's gesneuveld, maar we hebben een winnaar. In een zinderende finale won Domien van Barend en werd hij daarmee de terechte winnaar van het DJ Duel!