NPO 3FM

Lex Uiting

Lex Uiting

PERSONALIA

Naam:                                 Lex Uiting
Show:                                 Lex (VARA)
Tijdstip:                               Vrijdag- en zaterdagnacht tussen 0:00 en 2:00
Geboortedatum:                 24 augustus 1986
E-mail:                                lex@3fm.nl
Nummer:                            Bn'ers Voor BNN - 'Wij Gaan Voor C' (1997)

OPLEIDINGEN

2005                                    BNN University

WERKERVARING

Omroep Venlo, Maasland Radio, NPO 3, Sinterklaasjournaal, NPO Radio 1, NPO 3FM.

BN(N)'er
Lex wordt in 1986 geboren in het zuidelijk gelegen Venlo. In 2005 begint hij bij de BNN. Inmiddels is onze Lex uitgegroeid tot BN'er van het eerste uur. Ben je BN'er als je bijvoorbeeld mee doet aan Expeditie Robinson? Jawel, dat kun je wel zeggen. Ben je BN'er als je het Sinterklaasjournaal mag presenteren? Zeer zeker. We zijn trots op onze Lex.

Deze Lex komt zo hard dat je auw zegt
In 2005 gaat de bel bij het BNN-gebouw. Een jonge jongen met Limburgs accent vertelt dat hij een opleiding wil volgen aan BNN University. Nou, dat mag wel, want deze dude heeft talent. Zo presenteert hij Kassa, Kinderen Voor Kinderen en Rambam, is hij een Jakhals (met rode stropdas) bij De Wereld Draait Door en is hij reporter bij Stenders Eetvermaak, De Coen en Sandershow en Giel op 3FM.

Lex is vet overtuigend
Het legendarische item 'Gaat-ie Mee Of Zegt-ie Nee' is ook een Lex-dingetje. Nietsvermoedende BN'ers worden door hem geïnterviewd over totale onzin en de vraag is dan of ze mee gaan in zijn gelul, of dat ze eerlijk zeggen dat ze niet weten waar het over gaat. De overtuigende Lex weet het zo te brengen dat veel bekende Nederlanders er dik intrappen. SUKKELS LOL!

Lex als volkszanger
Lex zit vol verrassingen. Wisten jullie dat hij tien jaar lang in een Limburgs bandje heeft gezeten? En dat hij daarmee zelfs een nummer 1 hit (in de iTunes Top 100) mee haalde? De band heet Zoemaar en dat nummer heet 'Vanaaf Vandaag ft. Kristel'. Spreek hem daar vooral op aan. Ook wint hij in 2011 de prestigieuze 'Priés Van 't Limburgs Leed'.

Lex en radio
Die geschiedenis gaat ongeveer terug tot de eerste keer dat mini-Lex bij BNN voor de deur staat. Bij NPO Radio 1 begint hij in 2005 als verslaggever, maar kan in het jaar daarop al aan de slag bij 3FM. Daar is hij verslaggever bij het programma Wout! en daarna bij de Coen & Sander Show. Lex kijkt toch nog even verder en zo wordt hij verslaggever bij Stenders Eetvermaak. Na een switch naar televisie gaat hij als reporter en columnist bij Giel! verder. En dan nu… trommelgeroffel… Een eigen show! Op vrijdag- en zaterdagnacht tussen 0:00 en 2:00 presenteert hij zijn eigen show, genaamd: Lex.

COMPETENTIES

Heeft dus meegedaan aan Expeditie Robinson en is dus survival expert bij 3FM. Daarnaast mag hij zich (met trots) presentator van het Sinterklaasjournaal noemen. Het best kan Lex Malibu-cola drinken in Café Nol en trombone, trompet, drums, gitaar en Japanse dwarsfluit spelen (is echt zo). Lex beheerst nog steeds de zachte G en gaat tegenwoordig op élke wc-bril zitten, zonder wc papier eronder te leggen. Dat deed hij vroeger nooit door smetvrees.

VERBETERPUNTEN

Mits de rest het wel prima vindt, toch die G wat harder maken.

Programma's

Volgende uitzending: Lex, zaterdag 11 maart 00:00 - 02:00

Nieuws