NPO 3FM

Olivier Bakker

Olivier Bakker

PERSONALIA

Naam:                                  Olivier Bakker
Show:                                  Olivier (KRO-NCRV) en Saskia & Olivier (KRO-NCRV)
Tijdstip:                                Maandag- en woensdagnacht tussen 02:00 en 04:00 en zaterdag- en zondagavond van 22:00 tot 00:00 samen met Saskia Weerstand.
Geboortedatum:                  13 november 1997
E-mail:                                 olivier@3fm.nl
Nummer:                             The Beatles - 'Hey Jude'

OPLEIDINGEN

NPO 3FM DJ School

WERKERVARING

SleutelstadFM, KX Radio, NPO 3FM.

De ontdekking van radio
Olivier ontdekt de radio, doordat zijn basisschool in Leiden een eind bij zijn huis vandaan ligt. Vandaar dat zijn ouders zo nu en dan zo lief zijn om hem naar school te taxiën. Op een gegeven moment, tijdens een van die autoritten, wil Olivier eens geen cd luisteren, maar gewoon de radio aan. Dat gebeurt en hij hoort op dat moment uit de autospeakers de magie van radiomeesters Ruud de Wild en Jeroen Kijk In De Vegte en wordt gek van het medium radio. Maar dan ook echt gek.

Op de zolder
Gelukkig deelt een maatje van de jonge Olivier, Tim zijn rare obsessie voor radio en zo begint de welbekende zolderkamperradio-fase, waarbij ze met angst voor het niet betalen van muziekrechten aan Buma, draaien wat ze willen en dat vervolgens live laten horen aan duizenden mensen, correctie: twee mensen. En met een beetje geluk luisteren de ouders ook mee.

Lokaal kabaal
Uiteindelijk durft Olivier op zijn veertiende - als de baard al lichtelijk in de keel zit - een mail te sturen naar de lokale omroep van Leiden: SleutelstadFM. En potjandorie, daar mag hij als klein broekie achter de microfoon plaats nemen en een hitlijst presenteren. Althans, ‘hitlijst’... Olivier is na een aantal weken de hits al zo zat en heeft daarnaast, door teveel gelul over zichzelf, nooit tijd om ze allemaal te draaien, dat hij besluit de muziek uit de lijst maar zelf samen te stellen. Vanaf dat moment verdwijnt het woord ‘hit’ al snel uit het programma. En het woord ‘lijst’ eigenlijk ook.

For The Love Of Music
Ondanks dat Olivier de kwaliteit van zijn programma’s bij de lokale omroep in retroperspectief ongemakkelijk slecht vindt, hoort Rob Stenders na het beluisteren van een demo er wel iets in en mag hij zowaar op gesprek komen bij deze radiogod. En alsof dat nog niet genoeg is, mag hij vanaf dat moment als 16-jarig jochie een eigen programma op de zender van Stenders, KX radio, presenteren. Tot op de dag van vandaag maakt hij nog steeds wekelijks een show op deze mooie vrije zender.

De nacht in
Vanaf het moment dat hij bij KX Radio terecht komt, neemt ook het opleidingstraject van 3FM, de DJ School, Olivier op. Enige nadeel: om daadwerkelijk 's nachts programma’s te maken op 3FM, moet je de leeftijd van 18 bereikt hebben en dat heeft kleine Olivier niet. Totdat het eindelijk 13 oktober 2015 wordt en de vanaf dat moment meerderjarige Olivier eindelijk een programma mag maken op 3FM! Nu hoor je hem iedere maandag- en woensdagnacht tussen 02:00 en 04:00 en zaterdag- en zondagavond van 22:00 tot 00:00 samen met Saskia Weerstand.

COMPETENTIES

Denkt zelf geen eigenaardigheden te hebben, maar is wel verslaafd aan lippenbalsem (wetenschappelijk bewezen, jongens). Hij krijgt tranen in zijn ogen als hij iets schattigs ziet. Kocht per ongeluk ooit 'Hey Jude' van een Beatles-coverband op iTunes voor zijn ouders, maar dat het een cover is schijn je niet te kunnen horen.

VERBETERPUNTEN

"Ik hoop niet ontslagen te worden doordat ik iets doms zeg of iemand beledig. Dus bij dezen, als iemand ga beledigen alvast sorry. Ik hou van jullie!"

Programma's

Volgende uitzending: Olivier, donderdag 23 februari 02:00 - 04:00

Audio

Twitter

Facebook

Nieuws