NPO 3FM

Roosmarijn Reijmer

Roosmarijn Reijmer

Olympische Sport

Ze zeggen dat het zeldzaam is dat een vrouw de titel en de artiest van een liedje kan onthouden. Roosmarijn zou daar het liefst een Olympische sport van maken. Geboren op 26-07-1979 in Soest droomt ze aanvankelijk net als ieder klein meisje van een carrière als Madonna of Spice Girl.

Geschreven pers

Omdat je daarvoor op z'n minst zuiver moet kunnen zingen, zoekt Roosmarijn het maar in de geschreven pers. Via haar studie Journalistiek komt ze terecht bij muziekblad OOR en VPRO's 3VOOR12 als muziekjournalist. Ondertussen krijgt het radiovirus haar te pakken en begint ze programma's te maken op de lokale zender A-FM (Te ontvangen in Hilversum, Bussum en Naarden) en het internetradiostation KX Radio van Rob Stenders.

Duizendpoot

Roosmarijn is sinds 2000 verbonden aan 3FM. Ze werkt onder meer als radioregisseur, 3FM muzieksamensteller en internetredacteur. Bij feesten en partijen mag ze graag vertellen over hoe MP3'tjes nog met 3K per seconde binnenkwamen toen zij aan de wieg stond van de eerste professionele 3FM-site. Tegen die tijd pakken we meestal haar drankje af en bellen we een taxi om haar op te halen.

In oktober 2007 begint Roosmarijn in de 3FM nacht. Elke donderdag op vrijdag hoorde je haar met haar eigen programma 'Roosmarijn'. In juni 2008 wint ze de RadioBitches Award in de categorie Aanstormend Talent.

3VOOR12 Radio

In september 2011 komt haar droom uit: Roosmarijn neemt het stokje over van Eric Corton bij 3VOOR12 Radio. Je hoort haar iedere maandag t/m donderdag tussen 22:00 uur tot 01:00 uur. 3voor12 wordt vanaf 1 juni 2015 pas echt drie voor twaalf: het programma hoor je voortaan tussen 21:00 en 00:00 uur op 3FM.

Geboortedatum:
26-07-1979

Radiogeschiedenis:
A-FM, KX Radio

Eigenaardigheden:
Zingt op kantoor graag mee met de radio en reclames, tot groot ongenoegen van collega's.

Hobbies:
TV series downloaden, op een terras zitten, naar concerten gaan

Eerste single:
Fleetwood Mac - 'Everywhere'

Mijn dierbaarste bezit:
Harde schijf met liedjes, foto's en video's. De gedachte alleen al dat ie stuk zou gaan! Nog maar weer een back up maken!

Radiodroom:
Duurt hopelijk zo lang mogelijk

Programma's

Volgende uitzending: 3voor12 Radio, maandag 05 december 21:00 - 00:00

Video

Nieuws