NPO 3FM

Wijnand Speelman

Wijnand Speelman

PERSONALIA

Naam:                                 Wijnand Speelman
Show:                                 Wijnand (KRO-NCRV)
Tijdstip:                               Maandag tot en met vrijdag 14:00 tot 16:00
Geboortedatum:                10 augustus 1988
E-mail:                                wijnand@3fm.nl
Nummer:                             War on Drugs - 'In Reverse'

OPLEIDINGEN

2008 – 2013                       Media Management
2010 – 2011                       3FM DJ School

WERKERVARING

Slagerij Stokman, Auto Voskuilen, GammaXNoizz, NPO 3FM.

Nikes en Ajax
Wijnand ziet het levenslicht in 1988 op de Snoeksloot in Houten. Al vroeg huilt Wijnand mee met de radio. Als puber heeft hij geen Nikes waarmee hij de blits kan maken in Houten en is hij geen fan van Ajax. Ondanks deze sociale bindmiddelen groeit Wijnand zonder veel problemen op en meent hij zelfs dat de middelbare school de hemel is. Soms mist hij het nog wel eens, de schoolfeestjes, theater, schoolreisjes en de meisjes.

27MC (algemene breedband)
In zijn middelbare school-periode ziet Wijnand een glorieuze toekomst voor zich als trucker. Maar als hij Giel Beelen voor het eerst hoort, is Wijnand om. Hij moét DJ worden. Gelukkig zit hij al vanaf zijn achtste te frunniken op de 27 mc (algemene breedband). Magisch vindt hij dat, want je wist nooit of er geluisterd werd en door wie dan wel. Als er al iemand terugpraat, is dat een sympathieke hijskraanmachinist of een trucker. Met portofoons, scanners en 'bakkies' leert Wijnand de kneepjes van het radiovak. Al snel wordt hij krantenjongen bij Giel en mag hij radio maken bij Xnoizz van de EO.

Barend en Wijnand
Vanaf september 2012 maakt de carrière van Wijnand een sprong. Samen met Barend van Deelen stroomt hij door vanuit het nachtteam naar een eigen programma op de zondagavond met de treffende titel Barend en Wijnand. Diezelfde maand mag hij samen met Barend ook het magische radiomoment van de hele, hele late vrijdagavond vullen op 3FM. In dat jaar winnen ze samen een Marconi Award voor 'Aanstormend Talent' en Wijnand is daar ontzettend trots op. Op alles wat hij met Barend doet trouwens!

Weekend Wijnand
Dat gaat een aantal jaren lekker en Wijnand bewijst zich in de gezamenlijke uitzendingen en zeker ook op de festivals waar hij voor 3FM verslag mag doen. Als in augustus de zender een beetje geshuffeld wordt, krijgt Wijnand een mooie kans: hij mag je in het weekend vanaf een uurtje of negen wakker maken onder de titel Weekend Wijnand. Dat is niet alles, want met zijn radiomaatje Barend is hij elke vrijdagavond te horen met ultieme vrijdagavondradio.

Naar de dagprogrammering
Vanaf november 2016 neemt Wijnand het stokje over van Paul Rabbering tussen 14:00 en 16:00. Iedere dag. Van maandag tot en met vrijdag!

COMPETENTIES

Kan heel goed knarsetanden en zaalvoetballen. Verder is the sky the limit en doet hij aan hobby's. Wil heel graag een keer in het Glazen Huis met Barend en Giel, maar is in 2016 wel in Afrika geweest om verslag te doen voor Serious Request.

VERBETERPUNTEN

Heeft nog niet zijn vrachtwagenrijbewijs.

Programma's

Volgende uitzending: Wijnand, donderdag 23 februari 14:00 - 16:00

Audio

Twitter

Facebook

Video

Nieuws