NPO 3FM

FAQ

Heb je vragen over of voor NPO 3FM? Hieronder zijn alle frequently asked questions (FAQ) terug te vinden.

En hier vind je alle vragen over 3FM Serious Request / Het Glazen Huis

Mocht jouw vraag er toch niet tussen staan, dan kun je mailen naar redactie@3fm.nl.

Check ook onze voorwaarden.

Wat zijn de voorwaarden van 3FM?

Alle voorwaarden en het privacystatement vind je op 3fm.nl/voorwaarden.

De stream doet het niet, wat nu?

Klik je op een link, maar weigert je computer hem af te spelen? Dan staat je computer misschien niet juist ingesteld of mist er een benodigde plug-in. Op 3FM.nl wordt veelvuldig gebruik gemaakt van Flash en HTML5 voor het afspelen van audio en video. Als je hier problemen mee ondervindt kan je proberen je Flash Player of webbrowser te updaten.

Ik wil 'iets doen' voor bij het Glazen Huis voor Serious Request. Hoe?

3FM Serious Request is de jaarlijkse actie van 3FM waarmee we aandacht vragen voor een stille ramp en geld inzamelen voor het Rode Kruis. Je kunt op verschillende wijzen geld inzamelen: daarvoor verwijzen we naar www.3fm.nl/seriousrequest.

Zelf iets organiseren? Met je band in het Glazen Huis? Voor al deze vragen, verwijzen we naar www.3fm.nl/kominactie. Meld je actie daar aan, dan maak je kans op airtime.

Ik ontvang 3FM slecht of er zit een piraat op de frequentie. Wat nu?

Helaas kunnen wij daar als zender niets aan doen. Het signaal dat de ether in wordt gestuurd is in handen van de beheerders van de zendmasten, voor vragen en opmerkingen zul je contact met hen moeten opnemen.

Voor een overzicht van de frequenties bij jou in de buurt, kun je terecht op de overzichtspagina met frequenties.

Hoe bel ik met 3FM?

Het telefoonnummer van 3FM is 0909-1336. Voor 25 cent per minuut bel je direct met de 3FM studio.

Ik heb kaartjes gewonnen voor een concert of event. Wat nu?

Als eerste: gefeliciteerd, je hebt kaartjes gewonnen! Soms krijg je de kaartjes aangetekend opgestuurd, soms word je op een gastenlijst gezet. Als je een week voor het concert of evenement nog geen kaartjes of een mail hebt ontvangen van 3FM, stuur dan een mailtje naar redactie@3fm.nl. Het kan soms dus even duren voordat je de kaartjes opgestuurd krijgt. Veel plezier.

Hoe werkt de 3FM SMS service?

3333 is het 3FM SMS-nummer. Als je daar een SMS naar toe stuurt, komt deze direct binnen in de 3FM studio, waar de DJ's 24 uur per dag de SMS lezen. Een SMS'je naar 3FM sturen kost 25 eurocent per ontvangen bericht. Dat betekent dat je in totaal (want je moet ook verzendkosten betalen van je eigen abonnement/pre pay) ongeveer 45 cent kwijt bent. 3FM is een publieke omroep. Ons doel is interactie, geen winst.

Een SMS aan 3FM kost dus 25 cent per ontvangen bericht. Als je daarnaast een persoonlijke reactie terugkrijgt van een DJ, is dat bericht gratis.

Let op dat een SMS een bericht is van 160 tekens. In een aantal smartphones is niet duidelijk aangegeven hoeveel SMS'jes je gaat versturen als je een lange tekst hebt getikt.

Niet alle providers zijn aangesloten op de 3FM SMS service en de bijbehorende shortcode 3333. Tele2 is bijvoorbeeld een van deze providers.

3FM houdt zich aan de algemene etiquette regels die zijn afgesproken door de Telecombedrijven. Voor meer achtergrond over SMS in het algemeen: TROS RADAR, zoekterm: sms.

Heb je een opmerking voor ons? Stuur dan aan mail aan redactie@3fm.nl.

Ik zoek contact met 3FM, DJ's of wil per post iets sturen. Hoe?

Contact met 3FM, een DJ of programma:
3fm.nl/contact

Ouderwets postadres:

3FM
t.a.v. [Vul naam in]
Postbus 26444
1202 JJ Hilversum

Zo simpel is het.

Als ik DJ wil worden, wat dan?

Dan stuur je een mail met je cv naar 3FM, ter attentie van Timo Kamst (timo@3fm.nl). Voeg een audiofragmentje toe (geen 10 MB natuurlijk) of een link naar een fragment. Per post sturen kan ook.

>> Lees meer over de 3FM Radio DJ Opleiding

Ik weet een leuk Mama Appelsap-liedje! Wat moet ik nu?

Deze kun je bij Timur zelf kwijt op zijn site in de rechterkolom.

>> Naar de site van Timur

Hoe breng ik nieuwe of mijn eigen muziek onder de aandacht van 3FM?

Als jij denkt dat je het hebt om bekend te worden met jouw band, schrijf je dan in met één of meerdere liedjes. Vul hieronder het formulier in en wie weet mag jij je binnenkort 3FM Serious Talent noemen!

>> Lees alles over 3FM Serious Talent

Zijn mijn persoonlijke gegevens wel veilig als ik ze instuur bij 3FM.nl?

Ja natuurlijk! We hoeven je adres alleen maar te hebben om je eventueel die gewonnen prijzen op te sturen. Zonder adres gaat dat natuurlijk nogal lastig. Wees dus niet bang dat we je adres of e-mail doorverkopen. De publieke omroep houdt zich aan de Mediawet en daarin staat dat het verkopen of beschikbaar stellen van e-mailadressen van luisteraars of surfers is verboden. Al je gegevens zijn dus veilig.

Let op: Check ook de voorwaarden

Wie heeft deze 3FM-site gebouwd?

De site is bedacht door het team van 3FM, vormgegeven door de art director en door de afdeling Techniek gebouwd in het content management systeem van angrybytes.com.

>> Meer info in de colofon

Wat was dat liedje dat ik toen en toen op 3FM hoorde?

Welk nummer was dat nou? Je hoorde het op die en die dag om ongeveer zo en zo laat. (En er zat iets met 'love' in de tekst...). Welnu, in het onderdeel 'gedraaid op 3FM' kun je gewoon op de dag en het uur zoeken en je vindt vrijwel alle platen die gedraaid zijn.

>> Zoek jouw plaat op 'gedraaid op 3FM'

Wat voor player heb ik nodig om audio te luisteren op 3FM.nl?

Op internet kun je naar de 3FM livestream luisteren via Flash of HTML5. Op welke manier je luistert, wordt vanzelf gekozen aan de hand van de door jouw computer ondersteunde technieken. Heb je problemen met het luisteren? Probeer dan je Flash Player of webbrowser te updaten.

Wat is de frequentie van 3FM bij mij in de buurt?

Daar hebben we een speciale frequentiepagina voor. Daar staan alle etherfrequenties, maar ook links naar de kabelmaatschappijen, zodat je meteen de kabelfrequentie in jouw woonplaats kunt checken.

>> Bekijk de frequentiepagina

Overigens kan het zijn dat je 3FM niet goed ontvangt of dat er een zogenaamde 'piraat' de frequentie heeft gekaapt. Helaas kunnen we hier niks aan doen, dat probleem ligt bij de zendmasten. Neem voor dit soort zaken contact op met de verantwoordelijken hiervoor.

Ik heb een klacht over een programma of DJ, waar moet deze heen?

3FM is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de programma's die op de zender worden uitgezonden, dat zijn de omroepen zelf. Voor klachten zul je dus contact moeten opnemen met de omroep waar de DJ voor werkt of die het programma uitzendt. Deze contactgegevens kun je op de site van de omroep vinden.

Hoe kan ik adverteren op 3FM of de website van 3FM?

De STER (Stichting Ether Reclame) is verantwoordelijk voor reclame-uitingen op 3FM en 3FM.nl. Op de website van de STER kun je alle tarieven en meer info vinden.

>> Meer info en tarieven bij de STER

Ik wil graag een rondleiding bij 3FM. Kan dat?

Om alle verzoeken tot een rondleiding in te willigen is voor de medewerkers van 3FM onhaalbaar. Vandaar dat er een handige oplossing voor is bedacht. Hoe?

>> Lees meer op www.3fm.nl/rondleiding

Ik wil graag een spreekbeurt houden over 3FM. Wat moet ik allemaal weten?