NPO 3FM

De 10 acts die je dit jaar absoluut live moet gaan zien

#5: The Amazons

The Amazons bestaat uit Matt, Chris, Elliot en Joe, vier jongens uit Reading, Engeland. Met hun single 'In My Mind' scoorden ze in januari 2017 een 3FM Megahit én een vijfde plek op de 3FM Live List.

Inspiratiebronnen

Naar eigen zeggen maken The Amazons 'sweaty, energetic rock 'n roll', geïnspireerd door artiesten als Nirvana, Arcade Fire en Led Zeppelin. Een tikkie wantrouwend zijn ze wel als het om hun muziek gaat: niks of niemand mag er aankomen. Ze willen hun succes écht aan zichzelf te danken hebben. Het bandmotto is dan ook:

"You should do everything yourself and rely on nobody."

'In My Mind'

'In My Mind' is de derde single die de band uitbrengt, maar de eerste die echt succes oplevert in binnen- en buitenland. Frontman Matt heeft door dat er meer rockbandjes rondlopen op aarde en het dus moeilijk is om echt door te breken. Toch wil de band hun koers lekker blijven volgen.

"We’re a four-piece rock and roll band, it’s not like we’re unique or anything like that. But I don't feel like whipping out a laptop and making a house beat."

Een album komt er ook aan, in samenwerking met Catherine Marks. Zij produceerde al tracks voor Wolf Alice, Foals en The Vaccines. Meer horen? Check ook 'Little Something' en 'Nightdriving'.

 

Live zien?

Dat kan! The Amazons staan op 15 februari in Rotown, Rotterdam en op 16 februari in Paradiso, Amsterdam.

Meer horen? Check hier alles van The Amazons.