3FM nieuws

"Ik wilde dat Kanye de piano in 'Vanavond Komt Ze Naar Mij' hard zou vinden"

foto: Sven Driesen
  1. Nieuwschevron right
  2. "Ik wilde dat Kanye de piano in 'Vanavond Komt Ze Naar Mij' hard zou vinden"

In deze aflevering van Wat Een Plaatje zoekt 3FM Talent Adriaan Persons zijn favoriete albums bij elkaar in de platenzaak Velvet in Rotterdam. Daar rolt een kleurrijke selectie uit, waarbij hij uitlegt waarom deze platen zo speciaal zijn voor hem.

Favoriete platen

Als eerste pakt de songwriter, die je kan kennen van zijn single ‘Vanavond Komt Ze Naar Mij’, het album …Baby One More Time van Britney Spears erbij. Adriaan Persons betitelt de iconische debuutplaat in combinatie met de opvallende albumcover van de toen 16-jarige Spears, als “popcultuur op z’n mooist en z’n lelijkst”. Voor hem persoonlijk betekende het ook een kennismaking met de legendarische muziekproducer Max Martin. “Ik was zo geobsedeerd door Max Martin en zijn melodieën, ik hield Excel-sheets bij van wat hij deed.”

Het tweede album waar de ex-pianist van RONDÉ naar reikt is Graduation van Kanye West. De rapper, die de afgelopen jaren behoorlijk is opgevallen door omstreden uitspraken en opvattingen, hebben veel mensen wel een mening over. Adriaan Persons heeft daar alleen een andere mening over: "Ik denk echt dat, als hij in de studio zit, en dat klinkt misschien gek, compleet egoloos is.” Later legt hij nog uit hoe zijn single ‘Vanavond Komt Ze Naar Mij’ is geïnspireerd op het bekende ‘Homecoming’ van Kanye West en Chris Martin. “Er moet nu een piano komen en ik wilde dat Kanye West ‘m hard zou vinden.”

Met de plaat Sweeter van Gavin DeGraw gaat Adriaan terug naar zijn tijd met RONDÉ en brengt hij een leuk verhaal achter een van zijn tattoos. Hij sluit af met verzamel LP 20 jaar BLØF vanwege het nummer ‘Dansen Aan Zee’. En hoe Adriaans moeder hem terugfloot met zijn ode aan de Zeeuwse band.

Check het hieronder het helemaal terug:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

2024 voor Adriaan Persons

Adriaan Persons gaat lekker dit jaar, en dat kan ook niet anders met zijn talent. Afgelopen najaar werd hij uitgeroepen tot 3FM Talent én werd hij in januari opgenomen in De 10 van 2024, dé lijst met veelbelovende artiesten voor komend jaar. Vorig jaar kwam ‘Vanavond Komt Ze Naar Mij’ uit en vorige maand werd ‘Dopamine’ gereleased. Zijn laatste single speelde hij ook in de 3FM Live Box. Bekijk het optreden hieronder!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie