3FM nieuws

Giel kiest de Grijze Dakduif: Papi Blues

  1. Nieuwschevron right
  2. Giel kiest de Grijze Dakduif: Papi Blues

De Nederlandse Seasick Steve, De Grijze Dakduif zoals Giel hem noemt, is Papi Blues geworden.

Begin januari koos Giel in zijn programma al de Nederlandse Birdy. Onder de indruk van het Britse zangeresje, ging hij op zoek naar Nederlandse jonge nachtegaaltjes. De piepjonge Anna Verhoeven won die contest en stond daarna enkele weken op de 3FM playlist met haar versie van Laura Jansens 'Signal'. Eind goed, al goed!

Giel kiest voor Papi Blues als De Grijze Dakduif

Niet helemaal. Want Giel ging in navolging van deze contest op zoek naar de Grijze Dakduif; een ouwetje die ondanks zijn of haar leeftijd nog een attitude en stem heeft, waar bijvoorbeeld Seasick Steve nog een puntje aan kan zuigen.

Alle optredens zijn geweest en het was aan Giel om te bepalen welke Dakduif als winnaar de til binnenvliegt. Hij maakte donderdagavond de winnaar bekend in DWDD: Papi Blues! Of Papy Blues.. Over de schrijfwijze verschillen de meningen, maar dat neemt niet weg dat Papi/Papy Blues erg goed klinkt!

De optredens van de Grijze Dakduiven

Marianne Noble hapte toe op de lokroep van Giel voor Grijze Dakduiven. Ze bereikte de finale en bracht maandagochtend haar versie van 'Before You Accuse Me' van Eric Clapton.

Dinsdag trok Ron Krop - maar Giel mocht El Kroppo zeggen - zijn strot open en bleek een bluesbrother van Seasick Steve te zijn.

Streetbeat Pete was de derde dakduif

Peter Lewis, ook wel bekend als Streetbeat Pete, is straatmuzikant in Utrecht en zingt ook een aardig moppie onder de douche, als hij in de buurt van zo'n ding komt. Maar als hij zingt, dan merk je het ook! Zoals je hieronder ziet.

Dakduik nummer vier; de Belgische Papi Blues

In de straten van Brussel is de 76-jarige Raphael van Wijnbergen, ook wel ‘Papi Blues’, een levende legende. Veel mensen tipte hem dan ook voor de Grijze Dakduif, maar het was nog een hele zoektocht om hem te vinden. Na heel wat speurwerk en een oproep in DWDD, kreeg Giel het toch voor elkaar. De oude Belgische rocker deed zijn legendarische status eer aan.

The Chief is de vijfde en laatste Grijze Dakduif

The Chief sloot de week van de Grijze Dakduif af. Of hij wint of niet, hij is sowieso een held. Dankzij hem kon het optreden van Kimbra, later op diezelfde ochtend bij Giel, toch doorgaan. De zangeres kreeg haar gitaar niet aan de praat. The Chief was gelukkig nog in de buurt en leende zijn gitaar graag uit aan de zangeres. Bekijk de beelden van The Chief live bij Giel:

>> Kimbra live bij Giel

Giel en Grijze Dakduiven bij De Wereld Draait Door

Woensdag 7 maart was Giel te gast bij Matthijs van Nieuwkerks De Wereld Draait Door. Hij nam een paar bejaarde rockers mee.

Ster advertentie
Ster advertentie