NPO 3FM

Nieuws

Reacties (2)

Superfan maakt setlist Pearl Jam-concert

De setlist van het tweede concert dat Pearl Jam in Amsterdam op 27 juni gaf, is gemaakt door een van de grootste fans van de band.

Fotograaf: Bullet-Ray
Fotograaf: Bullet-Ray

De Amerikaanse Brian Farias werd afgelopen maand door zijn favoriete band Pearl Jam overgevlogen naar Amsterdam om twee concerten bij te wonen en de band persoonlijk te ontmoeten, maar dat was nog lang niet alles. Eenmaal aangekomen in Nederland, bleek dat hij mocht bepalen welke nummers Pearl Jam zou gaan spelen, vertelt hij aan Rolling Stone.

Eddie Vedder geeft fan zware taak

Brian heeft Eddie Vedder en co al meer dan 100 keer zien optreden en is al vanaf het eerste uur lid van de fanclub Ten. Als superfan mocht hij iets doen, waar fans alleen maar van kunnen dromen. Frontman Eddie Vedder vroeg hem om de setlist voor het tweede concert op 27 juni in het Ziggo Dome te maken.

"I thought I was hearing things when [frontman] Eddie [Vedder] offered it to me." Het was een zware taak, zegt Brian. "because it's something you know is never gonna happen again. You’re only getting one shot at it."

Amsterdam bedankt Brian

Aan het eind van de twee show in Amsterdam, die Brian begrijpelijk 'my show' noemt, mocht hij het podium op om met de bandleden een buiging te maken voor het publiek. "The bow meant more to me than everything," zegt Brian. "For the Pearl Jam audience to give me that much love, I can't imagine what Eddie feels."

'It's better than winning the lottery'

Een week later kan Brian het nog niet helemaal bevatten. Het voelt nog steeds onwerkelijk voor hem. "It's better than winning the lottery. All the money in the world, I couldn't bribe Eddie Vedder to let me make his setlist. It was like programming your iPod and then Pearl Jam show up in your yard and play it for you."

>> Bekijk de setlist van de show hier

Wat moet er op jouw droomsetlist?

Een aantal fans noemt de setlist die Brian maakte de "beste Pearl Jam-setlist ooit." Was jij erbij en ben je het er mee eens? Of ziet jouw droomconcert van Pearl Jam er heel anders uit?

Powered by NTR - MetMichiel

Reacties (2)
12 jul 2012 17:20 kasimier
Puike setlist, echt top dat zo'n fan dit mee mag maken. ben zelf ook behoorlijk fan (gezien mijn 2 pj tattoos) en wat shows...zo zou ik mijn setlist anders maken maar dat is voor ieder persoonlijk ! maar respect voor Brian, dream come true
9 jul 2012 23:14 Alberto Del Rio
een pearl jam setlist zonder black kan nooit de beste zijn. wel goed dat release erin staat.
Laat een reactie achter
 
Reageer via Facebook
Facebook reacties worden niet getoond, omdat er geen toestemming is voor social media cookies.