NPO 3FM

Nieuws

Reacties (5)

50 jaar The Rolling Stones

The Rolling Stones bestaan donderdag 12 juni 50 jaar! We duiken even in een stuk muziekgeschiedenis.

Ze worden de The Greatest Rock & Roll Band Of All Time genoemd. Of je het daarmee eens bent of niet, je kan alleen maar respect hebben voor The Rolling Stones. 50 jaar bestaat de band 12 juni en al die tijd zijn ze actief geweest in zowel de studio als op het podium.

De geruchten van een tour in 2013 vieren nog steeds hoogtij, en dat is niets voor niks. Hieronder zeven video's, die de geschiedenis van de band laten zien, en hoe hun connectie met Nederland is.

 

50 jaar The Rolling Stones: Eerste Nederlandse optreden eindigt in chaos

In 1964 kwam The Rolling Stones, net doorgebroken in Engeland, naar Den Haag om op te treden in het chique Kurhaus Hotel. Den Haag was in die tijd beat-stad nummer één, en de boeking van the Stones paste daar perfect bij.

Stones-optredens in Engeland liepen al eens eerder uit in relletjes, maar hoe het Kurhaus uit zijn dak ging had zelfs de band nog nooit meegemaakt. Na drie nummers verloor Mick Jagger zijn microfoon en twee nummers later hield de band het voor gezien. De politie moest eraan te pas komen en het Kurhaus bleef als een ravage achter.

50 jaar The Rolling Stones: '(I Can't Get No) Satisfaction' eerste nr.1 hit in Nederland

Een jaar na de ravage in het Kurhaus scoort de band voor het eerst een nummer één-notering in de Nederlandse Top 40. Dat doen ze met de Stones-klassieker '(I Can't Get No) Satisfaction.

50 jaar The Rolling Stones: 'Angie', grootste Stones-hit in hun tweede decennium

Wanneer The Rolling Stones hun tweede decennium ingaan is de band nog steeds in topvorm. Drie nummer één-noteringen verder scoort de band met 'Angie' de vijfde nummer één in acht jaar.

50 jaar The Rolling Stones: 'Paint It Black' opnieuw bovenaan de hitlijsten

24 jaar nadat het nummer 'Paint It Black' wekenlang hoog in de hitlijsten stond releasen The Stones de single nog een keer.  En weer schiet de song naar de bovenste regionen van de hitparade. Een unieke prestatie.

50 jaar The Rolling Stones: Grootste Stones-optreden ooit, in Rio de Janeiro

De populariteit van The Rolling Stones is al jaren extreem groot, en dat merken ze ook in de ticketverkoop van hun tours. De band tourt regelmatig, in altijd uitverkochte stadions. In 2006 geven ze een optreden op het strand van Rio de Janeiro, waar 1,5 miljoen mensen op af komen. Een record voor de band.

50 jaar The Rolling Stones: Voodoo Lounge Documentaire

In de jaren negentig gaat de focus meer liggen op live optredens dan op albums. Er komen nog wel platen aan, maar de band gaat vooral de wereld rond om overal op te treden. Vaak doen ze dit met enorme podia die speciaal voor hen zijn gemaakt. Hieronder is in een documentaire te zien hoe de tour rond hun Voodoo Lounge-album is opgezet.

50 jaar The Rolling Stones: Tot nu toe laatste optreden van The Stones in Nederland

Na de release van hun laatste album, A Bigger Bang, komt The Rolling Stones ook naar Nederland voor een optreden. De (regenachtige) show is er één die de fans niet snel zullen vergeten. Hopelijk gaat de tour in 2013 door en kunnen we weer van The Stones in Nederland genieten.

Mick, Keith, Ronnie, Charlie. Gefeliciteerd!

Reacties (5)
20 dec 2013 4:29 Leo
Ik hoef voorlopig dus niet naar Nederland te komen, omdat ik kaarten heb bemachtigd voor het Stones concert in Hanging Rock, hier in Australië! $660 per kaartje, weliswaar incl. retour busvervoer Melbourne - Hang Rock, maar das toch iets meer dan de fl.17.50 die ik betaalde voor mijn tweede concert incl. buskaartje van Eindhoven naar Den Bosch op 26 Maart 1966... Maarja, al lang blij dat ik het me kan veroorloven en dat het via 3 computers slechts 19 min. duurde voordat ik 2 kaarten had! Tienduizenden hebben misgegrepen en alles was uitverkocht in no time! Kan haast niet wachten tot het 30 Maart 2014 is....
6 aug 2012 20:56 toon1948
geweldige gasten met een goed brok muziek
waar je u tegen zegt
22 jul 2012 12:24 Anton Hoeppe
Ik ben al fan van af mijn 15de en ben al naar verschillende concerten geweest van de Stones,maar kan niet wachten tot ze weer een tour gaan maken dan ben ik er weer bij
13 jul 2012 6:32 Leo
Jeffrey, ook ik hier in Australië draag een t-shirt van de Stones, speel hun muziek al vanaf gisteren en kan er maar niet genoeg van krijgen. Als ze weer gaan touren zal ik weer naar Nederland moeten komen. Niet de eerste keer sinds ik in 2004 naar DownUnder ben verhuisd! Ik kan in elk geval niet wachten op het verlossende nieuws!
12 jul 2012 20:09 jeffrey
loop heel de dag al in hun t-shirt rond (vol trots)
Laat een reactie achter
 
Reageer via Facebook
Facebook reacties worden niet getoond, omdat er geen toestemming is voor social media cookies.