NPO 3FM

Nieuws

Reageer

Meat Loaf sleept eigen tribute-act voor de rechter

Meat Loaf is er niet blij mee dat de website van een Meat Loaf tribute-act te veel op zijn eigen website lijkt.

Meatloaf
Meatloaf

Het zal je maar overkomen, je probeert als tribute-act zoveel mogelijk op iemand te lijken en dan sleept jouw tribute-held je voor de rechter omdat je te veel op hem/haar lijkt. Dat gebeurt nu bij de Engelse zanger Dean Torkington.

Website van de tribute-act lijkt te veel op die van Meat Loaf

Meat Loaf heeft een rechtszaak aangespannen tegen Dean Torkington om de website MeatLoaf.org. De domeinnaam van de website zou te veel lijken op die van de zanger zelf. Meat Loaf beschuldigd Dean van "cyberpesten" en noemt hem een "online bedrieger."

In een brief van de rechters van Meat Loaf naar Dean staat dat hij wordt verdacht van "gebruik maken van de top-level domeinnaam MeatLoaf.org met als doel mee te liften op het succes van de kunstenaar [Meat Loaf]". Ze vragen een schadeclaim van $100.000 (€81.461,32).

Meat Loaf probeerde al eerder de domeinnaam te kopen

Dean Torkington reageerde met de woorden "Ik ga deze beschuldigingen aanvechten om mijn eer en goede naam te behouden. Ik snap niet waar ik wettelijk schuldig aan ben, ik presenteer mezelf duidelijk als tribute-act en niet als de 'echte' Meat Loaf"

Meat Loaf probeerde al eerder de domeinnaam MeatLoaf.org van de tribute-zanger te kopen. Dean vroeg £8.000 (€10.202,46) maar de 'Paradiso By The Dashboard Light'-zanger wilde niet meer neerleggen dan £1.300 (€1.657,90).

Van Elton John naar Meat Loaf

Voordat Dean Torkington een Meat Loaf-tribute werd, was hij een Elton John-tribute. Toen Elton in de jaren '90 een stuk dikker werd besloot Dean een Meat Loaf tribute-act te worden.

Laat een reactie achter
 
Reageer via Facebook
Facebook reacties worden niet getoond, omdat er geen toestemming is voor social media cookies.