NPO 3FM

Nieuws

Reacties (1)

Skunk Anansie haalt uit naar Muse

Skunk Anansie is het helemaal niet eens met Muse-frontman Matt Bellamy die beweert dat dubstep het nieuwe rock and roll is.

Fotograaf: Hans-Peter van Velthoven
Fotograaf: Hans-Peter van Velthoven

De twee Britse bands staan lijnrecht tegenover elkaar als het over muzieksmaak gaat. Het is dubstep versus rock and roll bij de twee.

Dubstep-invloeden op nieuwe album Muse

In een recent interview met NME.com vertelde Muse-drummer Dom Howard dat er invloeden van dubstep producer/DJ Skrillex te horen zijn op het nog te verschijnen album 2nd Law. Frontman Matt Bellamy voegde er aan toe: "The moshpit has moved from guitars and gone towards the laptop."

Skunk Anansie valt Muse aan

Skin en co spraken met Gigwise.com over de bewering van Muse, die er grofweg op neer komt dat ze vinden dat dubstep het nieuwe rock and roll is. Skins eerste reactie: "They've got to back up their album, haven't they." Ze zegt het wel met een lach, maar het is duidelijk dat ze het er niet mee eens is. Gitarist Ace valt haar bij "It's not the new rock and roll because rock and roll is rock and roll and dance and dubstep are two different artforms. Over Muse zegt hij: "They jump on the new artform to be trendy at the moment."

Skin neemt het op voor rock

Skin vindt dat de wereld een 'great big rock album' mist. "I think there are a lot of rock fans out there. And rock guitar, when someone is playing the guitar there is a spiritual connection that you cannot get from a CD sample... And that's why I think rock music will never die."

>> Bekijk hier het hele video-interview met Skunk Anansie

>> Bekijk hier de albumtrailer van 2nd Law van Muse

Powered by NTR - MetMichiel

Reacties (1)
1 aug 2012 9:19 Maurice
Ik ben het wat dit betreft helemaal eens met Skunk Anansie. En als Muse te veel van die dub step in zijn muziek gaat gooien haak ik af. Rock en house hebben totaal niets met elkaar te maken. Het ene is muziek en het andere...?
Laat een reactie achter
 
Reageer via Facebook
Facebook reacties worden niet getoond, omdat er geen toestemming is voor social media cookies.