NPO 3FM

Nieuws

Reageer

Carice van Houten primeurt eerste single 'Emily'

'Emily' is de eerste single van Carice van Houtens debuutalbum. Ze liet hem vrijdag 31 augustus horen bij Giel.

Foto door Janey van Ierland
Foto door Janey van Ierland

Het album van Carice van Houten heeft een naam en releasedatum gekregen. Haar eerste album gaat See You On The Ice heten en verschijnt 28 september. Eerder onthulde Carice op Twitter al een fragment van de openingstrack ‘Siren or the Sea’. Dat fragment is hier te beluisteren.

Muzikale samenwerking met Antony and the Johnsons

Een bijzonderheid op het album is het nummer ‘Particle of Light’ waarop Carice in duet gaat met de Britse zanger Antony Hegarty (Antony and the Johnsons). Carice is momenteel ook te zien in de videoclip van het nummer ‘Cut The World’ van Antony and the Johnsons. Ook andere gerenommeerde musici leverden een bijdrage. Zo nam drummer Steve Shelley (Sonic Youth) een deel van de drumpartijen voor zijn rekening.

Eerste single 'Emily'

'Emily' is de eerste officiële single van het debuutalbum Van Carice. Giel liet hem vrijdagochtend 31 augustus helemaal horen in zijn ochtendshow. Voor hij de single draaide, belde hij met de actrice/zangeres. Ze vertelde dat muziek maken het leukste is dat ze ooit gedaan heeft. De weken in de studio kon ze de big smile maar niet van haar gezicht krijgen.

Laat een reactie achter
 
Reageer via Facebook
Facebook reacties worden niet getoond, omdat er geen toestemming is voor social media cookies.