NPO 3FM

Nieuws

Reacties (1)

'Gangnam Style' meer dan 30 miljoen keer bekeken

'Gangnam Style', de culthit van de zingende en rappende Koreaanse Psy, is in een maand tijd meer dan 30 miljoen keer bekeken op YouTube.

Tot zijn grote verbazing is de Zuid-Koreaanse muzikant Psy, echte naam Park Jai-sang, ineens wereldwijd bekend. Dat heeft hij te danken aan zijn 'Gangnam Style' video. "The YouTube video never targeted foreign countries. It was for local fans,"  vertelt Spy aan persbureau Reuters.

'Gangnam Style' YouTube sensatie

De video verscheen precies een maand geleden (15 juli 2012) online en is sindsdien meer dan 30 miljoen keer bekeken. Ter vergelijking; Een aantal als dit wordt normaal gesproken alleen door de Justin Biebers van deze wereld in zo'n korte tijd gehaald.

Psy bewust 'uncool'

Psy heeft zelf de hoofdrol in de hele foute clip bij het even foute nummer. Het lijkt in de clip alsof de 34-jarige Koreaan serieus denkt dat hij 'cool' is, maar niets is minder waar. "My goal in this music video was to look uncool until the end. I achieved it." 

'Gangnam Style' op 3FM

De culthit heeft ook Nederland bereikt. Michiel Veenstra draaide hem al een aantal keer in de avond op 3FM. Coen & Sander riepen hem zelfs uit tot de SuperCrazyTurboTopHit.


Powered by NTR - MetMichiel

Reacties (1)
2 sep 2012 14:44 Marco kraats
Ook ik vind de plaat geweldig !!
Heb er als feestartiest maar gelijk een gezellige Nederlandse versie van gemaakt !! hoop dat jullie er ook om kunnen lachen
http://www.youtube.com/watch?v=bjRd9RLmg5Q
Laat een reactie achter
 
Reageer via Facebook
Facebook reacties worden niet getoond, omdat er geen toestemming is voor social media cookies.