NPO 3FM

Nieuws

Reacties (1)

John Lennon-moordenaar voorlopig niet vrij

De moordenaar van John Lennon, Mark David Chapman, komt niet vervroegd vrij. Dat heeft de rechter bepaald.

John Lennon
John Lennon

Mark David Chapman schoot John Lennon op 8 december 1980 neer. Voor deze actie werd hij veroordeeld tot een gevangenisstraf van 20 jaar tot levenslang.

Verzoek voor de zevende keer afgewezen

Zijn straf houdt in dat hij tot 2000 zeker vast zou zitten en daarna iedere twee jaar een verzoek tot vrijlating kan indienen. Het was dit jaar de zevende keer dat Chapman zo'n verzoek kon indienen. De rechter die over deze aanvragen gaat heeft ook dit verzoek afgewezen.

Verzoek Chapman afgewezen ondanks goed gedrag

De rechter concludeerde dat Chapman zich de laatste jaren goed heeft gedragen. Zo heeft hij berouw getoond en heeft hij in de cel gestudeerd.

Toch besloot de rechter hem niet vrij te laten omdat er "belangrijke weerstand tegen een vrijlating" van buitenaf is. Een Beatle vermoorden is niet iets wat veel mensen je zullen vergeven.

Over twee jaar kan Chapman weer een verzoek tot vrijlating indienen.

Reacties (1)
24 aug 2012 16:37 peter1568
Mij gaat het niet zo zeer om het feit dat John Lennon een Beatle was want John was meer dan een Beatle. John Lennon was een visionair, een strijder voor het recht, een uitzonderlijk goed mens en een begaafd componist. Ik ben van nature een heel vergevingsgezind mens maar hier heb ik toch echt heel veel moeite mee.
Laat een reactie achter
 
Reageer via Facebook
Facebook reacties worden niet getoond, omdat er geen toestemming is voor social media cookies.