NPO 3FM

Nieuws

Reacties (3)

'Ride' van Twenty One Pilots is de 3FM Megahit

De band heeft z'n tweede 3FM Megahit te pakken!

(Foto: Hans-Peter van Velthoven)

De vijfde single die afkomstig is van album Blurryface, is wat we van Twenty One Pilots gewend zijn: een lekkere mix van rock, reggae, rap en pop. Het is de tweede 3FM Megahit die de band scoort, in februari werd 'Stressed Out' ook al uitgeroepen tot Megahit.

Zwaar, maar toch vrolijk

'Ride' gaat over de onzekerheid van bandleden Tyler Joseph en Josh Dun. In het nummer zingt Tyler "I know it's hard sometimes, but it's fun to fantasize". Dat leven soms moeilijk is, betekent niet dat je niet mag dromen over hoe het zou zijn als je je nergens zorgen over zou hoeven maken. Dat lijkt een tikkie zwaar, maar door het reggae-deuntje klinkt het toch ook vrolijk. 

Blurryface

Het nummer past goed bij de rest van het album. Dat gaat namelijk over Blurryface, een karakter dat Tyler en Josh samen hebben bedacht: "It represents all the things that I as an individual, but also everyone around here, is insecure about". Eén van de thema's op het album is het volgen van gebaande paden. Muziek maken die in het perfecte plaatje past? Werken met vaste formules? Twenty One Pilots moet er niets van hebben, blijkt uit de lyrics van 'Lane Boy': 

"All these songs I'm hearing are so heartless
Don't trust a perfect person and don't trust a song that's flawless (...)
They say stay in your lane boy, lane boy
But we go where we want to"

Wij houden wel van die mentaliteit, en daarom is 'Ride' deze week de 3FM Megahit!

Wat vind jij van de track?

Reacties (3)
8 jun 2016 6:01 Stone
I'm rellay into it, thanks for this great stuff!
22 mei 2016 22:51 Eva
@Frank: http://blog.3fm.nl/2012/06/12/waarom-keep-your-head-up-van-ben-howard-3fm-megahit-is/#more-394
21 mei 2016 14:32 Frank
Beetje jammer dat na Stressed Out ook deze heel laat (maanden) na de release pas opgepakt wordt. Was er verder niks of moesten ze nog verder uitgemelkt worden?
Begrijp me niet verkeerd hoor, want ik vind het een leuk nummer maar als je het mij vraagt is het 'momentum' wel voorbij.
Laat een reactie achter
 
Reageer via Facebook
Facebook reacties worden niet getoond, omdat er geen toestemming is voor social media cookies.