3FM nieuws

Giel nam afscheid van ochtendshow op 3FM

  1. Nieuwschevron right
  2. Giel nam afscheid van ochtendshow op 3FM

Hoe neem je na 12,5 jaar afscheid van de ochtendshow? Giel besloot de deur van de studio na tweeënhalf uur achter zich dicht te trekken en de auto in te stappen. Niemand wist waar hij naartoe ging, tot hij iets voor tienen met piepende bandjes voor het Paard van Troje in Den Haag tot stilstand kwam. "Dit is de plek waar ik in de toekomst nog veel zal zijn."

Daar stond 'ie dan. Moedergiel alleen. Voor de allerlaatste keer presenteerde Giel de ochtendshow op 3FM. Omdat zijn super lieve woorden nét niet in bovenstaande video te horen zijn, check je ze hieronder in de video.

"Ik wil nog één iemand bedanken, en ja, dat ben jij. Ja, jij bent dat. En ik ben nu niet aan het wijzen naar iemand. Maar jij, ja kut, de luisteraar. Jij, bedankt."

4 muzikale verrassingen voor Giel

Giel is eigenlijk niet zo'n liefhebber van verrassingen, maar dit vond 'ie wel errug leuk. Hij kreeg elk uur een muzikaal cadeautje voorgeschoteld.

De scheet uit zijn allereerste ochtendshow in 2004, de moord op Theo van Gogh en een hapje moederkoek. Mmmm...

Op Dotans 'Home' zijn vaker vette compilaties gemaakt, maar deze was wel extra bijzonder.

En last but not least.

Komt een Triggerfingertje in de Dikke van Dale?

Een Triggerfingertje doen, de meeste 3FM-luisteraars weten wel wat daarmee wordt bedoeld. Nadat de Belgische band Triggerfinger in 2012 'I Follow Rivers' van Lykke Li coverde, scoorden ze een enorme hit. Het begrip 'een Triggerfingertje doen' bleef, en heeft volgensde Dikke van Dale de potentie om eeuwig te blijven bestaan. Giel: "Ik houd zo van die gasten van Van Dale"

De Speelmannen en Diggy Dex maken lied voor Giel

Giel had géén idee dat De Speelmannen en Diggy Dex op De Speelplaats zouden staan. En al helemaal niet wat ze voor hem in petto hadden. Check het liedje hieronder:

Nachtdieren, dagdieren: de laatste opening

Tering, dat je weet dat dit de laatste keer is dat je dat gaat zeggen."

Hoogtepunten locatie-uitzendingen

Giel heeft op de meest bizarre locaties radio gemaakt. Op de fiets, hardlopend (ja echt), op het strand in een zeemeerminnenpak (ja ook echt). Hieronder alle hoogtepunten op een rij.

Giel stopt met ochtendshow op 3FM

In september maakte Giel bekend dat hij na 12,5 jaar stopt met de ochtendshow op 3FM.

"Ja, ik heb besloten om te stoppen met de ochtendshow en nee, dat is allemaal nog niet in kannen en kruiken. Het leek mij beter om na 12.5 jaar een einde te maken aan iets wat ik nog steeds met heel veel liefde en plezier doe."

We nemen niet helemaal afscheid van Giel op 3FM. Vanaf maandag 14 november is hij vrijdagavond, zaterdagavond én zondagavond te horen met On Stage, een heel nieuw programma. Bekijk hier de fonkelnieuwe programmering van 3FM. Hartje!

>> Vrijdag 11 november was ook de allerlaatste Superrradio.

Ster advertentie
Ster advertentie