NPO 3FM

Nieuws

Reacties (4)

'Talk To Me' van Thomas Azier is de 3FM Megahit

Van Leiderdorp naar Friesland, dan door naar Berlijn, van Berlijn naar Parijs. Na wat omzwervingen maakt Thomas Azier nu zijn muziek in de Franse hoofdstad. En dat hoor je. Het nummer 'Talk To Me' is romantisch, dromerig en gevoelig. En bovenal heel erg mooi. Deze week is 'Talk To Me' de 3FM Megahit!

Parijs

De in Leiderdorp geboren Thomas woonde negen jaar in Berlijn, waar hij in 2014 zijn debuutplaat Hylas uitbracht. Aan Noisey vertelt hij dat Parijs zijn uitvalbasis werd. Hij kon goed opschieten met Franse producers en leerde er veel mensen kennen. Hij besloot te verkassen naar Frankrijk, wat best even wennen was. Thomas aan Noisey:

"Berlijn is redelijk 'numb', je kunt je ogen gemakkelijk sluiten en een comfortabel leiden. Het is goedkoop en het voelt soms als een stad waar mensen even vakantie nemen, of met pensioen gaan of zo. Parijs is bijna het tegenovergestelde: het is oncomfortabel, overbevolkt en heel erg duur."

Stromae

Dat oud-Serious Talent Thomas een groot talent is, hoort ook Stromae. De Belgische zanger belt Thomas op voor inspiratie voor zijn tweede album. Thomas Azier nodigt Stromae uit en de vonk slaat over. De twee hebben een klik en de eerste dag wordt er al veel geschreven. Niet veel later vertrekt Thomas Azier naar Brussel en werkt hij mee aan drie tracks van Stromae's Racine Carrée.

Bekijk hier een interview met Thomas Azier van twee jaar terug:

Reacties (4)
8 dec 2016 11:56 Ankie van Boxtel
Ik sluit me helemaal aan bij Teun. Wat een zeiknummer is dit zeg, om bij in slaap te vallen. Als dit het nieuwste talent van Nederland is ......
8 dec 2016 11:21 Teun Kapteijns
Triest, heel triest dat zoiets op 3FM wordt uitgezonden. Mensonterend, ziekmakend, wat een baggerplaat.
7 dec 2016 13:08 Gerard Willemsen
Verrassend goed,ik dacht eerst dat ik de stem van Chris Rea op 3 FM hoorde,wat een stem deze jongen,en komt uit eigen land ,en dan te bedenken dat we allemaal naar the voice kijken ????
3 dec 2016 14:35 Richard
Deze man is het beste wat Nederland op dit moment heeft te bieden. De bezieling die hij erin legt is fenomenaal, de teksten zijn uitstekend en ondanks de variëteit aan nummers behoudt hij altijd zijn eigen heerlijke sound.
Laat een reactie achter
 
Reageer via Facebook
Facebook reacties worden niet getoond, omdat er geen toestemming is voor social media cookies.