3FM nieuws

Martin Garrix wint de Popprijs 2016

  1. Nieuwschevron right
  2. Martin Garrix wint de Popprijs 2016

Het hoge woord is eruit: Martin Garrix is de winnaar van de Popprijs 2016.

(Foto: Ben Houdijk)

Niet Kensington, Broederliefde of De Staat maar de 20-jarige Martijn Garritsen uit Amstelveen, beter bekend als Martin Garrix, heeft de Popprijs 2016 gewonnen. Helaas kon Garrix niet aanwezig zijn in Groningen om de prijs in ontvangst te nemen, maar via een korte videoboodschap bedankte hij het publiek in de Grote zaal van De Oosterpoort.

Het juryrapport

De jury kon naar eigen zeggen niet om Martin Garrix heen. Het juryrapport is dan ook lovend over de DJ:

"Er was in 2016 een Nederlandse artiest wiens naam overal opdook, van Amerika tot Azie. Zet in Los Angeles of Tokio dat je uit Nederland komt en je hoort zijn naam. En die naam is ook de naam van de winnaar van de Popprijs 2016: Martin Garrix.

De cijfers alleen al zijn imposant genoeg. Wereldwijd zagen zo'n twintig miljoen mensen Garrix optreden. Zijn al wat oudere single 'Animals' doorbrak in 2016 de grens van twee miljard streams terwijl zijn in augustus verschenen single 'In The Name Of Love' inmiddels vierhonderd miljoen keer op Spotify is beluisterd."

Beste DJ ter wereld

Na een vierde plek in 2014, en een derde plek in 2015 werd Garrix afgelopen ADE door DJ MAG uitgeroepen tot de beste dj ter wereld. Tijdens het Amsterdam Dance Event kwam hij ook nog even langs in de 3FM-studio:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Pinkpop

Hij mocht dan wel niet in Groningen aanwezig zijn, in Landgraaf is Garrix komende zomer zeker weten. Samen met o.a. Green Day en Kings Of Leon staat hij dit jaar op Pinkpop. Gaat dat zien!

Justin <3 Martin

En dan was daar afgelopen jaar ook nog de bromance tussen Garrix en Justin Bieber. De twee gingen samen op vakantie, speelden Jenga met elkaar en maakten - godzijdank - ook eindelijk samen muziek. Dit jaar gaat Martin mee tijdens Justins tour door Australië en Nieuw-Zeeland. Wij hopen natuurlijk dat Martin Justin dan weer meeneemt naar Pinkpop.

(Martin en Justin samen op vakantie)
Ster advertentie
Ster advertentie